Webbinar
Nedan presenterar vi kommande kostnadsfria webbinarium som ges av FullkornsFrämjandet i samarbete med näringsliv, akademi, myndigheter, offentlig måltidsverksamhet och civilsamhällesorganisationer.
-
Fermentering av fibrer – ett sätt att öka konsumtionen av fullkorn
20 NOVEMBER: I ett pilotprojekt till forskningsprojektet ”Attraktiv, hållbar och hälsosam mat – utveckling av framtidens livsmedel” har forskare vid Högskolan i Kristianstad undersökt hur väl det går att öka […]
-
Fullkorn på menyn – smarta lösningar för skolköket
24 SEPTEMBER: Vilka är framgångsfaktorerna för att få in fullkorn på menyn i skolorna? FullkornsFrämjandet har träffat tre kommuner som har lyckats att hitta smarta lösningar som enkelt får eleverna […]
-
Varför ska vi äta mer fullkorn?
16 APRIL: Fullkorn är en av de viktigaste kostfaktorerna av betydelse för folkhälsan. Fullkorn utgör också en central del av den växtbaserade delen av kosten vars konsumtion bidrar till stora […]
-
Hur använder man ”fullkorn” i märkning och marknadsföring?
6 MAJ: Att intaget av fullkorn behöver öka råder det ingen tvekan om. Ett sätt att göra det enkelt för konsumenter att hitta produkter med fullkorn i butik och bageri […]
-
Ett halvår efter Nobelmiddagen – vad hände?
10 JUNI: Kulturgröten på Nobelmiddagen satte kornbulgur på kartan. Thomas, David och Jessie berättar om hela värdekedjan från kulturspannmål via hydrotermisk process till god måltid. Foto: Dan Lepp, Nobelstiftelsen • […]